Rolling Stones másképp interjú


Rolling Stones másképp interjú

Kivételes alkalom ez, hogy az Orfeum színpadán láthatjuk ezt a különleges produkciót. Hol áll még színpadra ez a formáció? Máshol hol látható ez a produkció?

Ez valóban egy egyedi produkció. Olyannyira, hogy máshol ebben a formában nem is lesz látható, hallható, csak az Orfeum színpadán.  Az eredeti Rolling Stones  Project-ből kiindulva, kimondottan erre az alkalomra  áll össze a formáció, melynek magját a Rolling Stones Project alapítója, Tim Ries és a Fonogram-díjas Balázs Elemér Group zenészei adják.

 
Hol és mikor találkozott egymással Tim Ries és a BEG?

Tim Ries és Balázs Elemér Belgiumban találkozott először 1990-ben egy jazzfesztiválon. Itt hallották egymást először élőben zenélni és innen a személyes ismeretség is. Az ezt követő első komolyabb közös munka 2008-ban volt, azután viszont sorra lépnek fel idehaza, Európa-szerte valamint az USA-ban és Kanadában is az East Gipsy Band nevű formációval, a Balázs Elemér Grouppal és Tim Ries Rolling Stones Project-ével egyaránt.

 
A közös munka hogyan és hol folytatódik? 

Januárban közvetlenül az Orfeumi koncerte érkeznek vissza egy brüsszeli koncertet követően Párizsból, ahol  a híres Duc des Lombardes klubban játszanak két alkalommal is.
Ebben az időszakban fejezik be második közös lemezük munkáit is, mely tavasszal jelenik meg. Mindezek mellett izgatottan várunk egy az HBO égisze alatt készülő dokumentumfilmet is, melynek fókuszában szintén a formáció zenészei állnak.

 
Mivel töltik szabadidejüket a művészek?

Ritka lehetőség a pihenés, állandóan mozgásban vannak mindketten. Tim szinte egész évben úton van, járja a világot, hangszerel és zeneszerzéssel tölti az idejét, legyen bárhol is, ahogyan Elemérnek sem múlik el nap munka nélkül.  A sűrű napi beosztás közepette azonban mindketten igyekeznek a lehető legtöbb időt szakítani közös szenvedélyükre, az aktív sportolásra.