Orfeum a Marinában – Nyári „BÁRfesztivál”


Orfeum a Marinában – Nyári „BÁRfesztivál”

Az Orfeum hosszú ideje megkerülhetetlen tényező a pesti szórakoztatásban. Olyan egyedülálló helyszín, amely sikerrel járt a letűnt korok orfeumi hangulatának megidézésben. Az első találkozáskor minden érzéket rabul ejt. És valóban, amikor az ember átlép az üvegajtón és lemegy a márvány lépcsőn, maga mögött hagyja a szürke hétköznapokat. A suhanó felszolgálók, az ölelő fotelek, az elegáns miliő csak azok a nüansznyi részletek, amik árnyalják a mesterművet. Az egykori orfeumok kényelmét megidéző harmóniában találkozik a kultúra és a gasztronómia. A hely vezetője, Sziklai Ildikó kifinomult érzékkel és hatalmas elszántsággal, lépésről lépésre haladt az általa kiválasztott úton, hogy az immár kultúrmisszióvá előlépett céljait megvalósítsa.

És milyen szerencse, hogy az Orfeum híre nem maradt az Erzsébet körúton, ugyanis a pesti mulató meghívást  kapott Balatonfüredre, a Hotel Marinába, a város egyik legpatinásabb szállodájába, hogy az egykor szebb időket látott bárját néhány különleges estre ugyanazzal a lelkesedéssel és a minőség iránt elkötelezett munkával tegye újra az északi part üde színfoltjává, emelje ismét a régi magaslatokba.

A sokakban nosztalgikus, szép emlékeket idéző balatoni bárok estjeit valahol foglyul ejtették a hangos és nagy létszámú fesztiválok. Az egykor nyüzsgő, élőzenés szórakozóhelyeket ma már csak a televízióból ismerhetik azok, akik rajongtak az Ötvös Csöpi-filmekért, de az idősebb korosztály még fel tudja idézni az érzést, amikor az estére enyhülő, összetéveszthetetlen illatú balatoni melegben a baráti galeri a bárban találkozott, és mialatt élvezték a revüműsort, ízletes vacsorájukhoz egy pohár Vermuttal koccintottak. Ismerősen idegen érzés, amire minden bizonnyal kimondatlanul kimondva vágynak azok, akiket nem hoz lázba a hömpölygő tömeg kényelmetlensége, és némi lángosnál többre vágynak.

Nincs erre alkalmasabb, aki vissza tudná hozni a minőségi műsorral szórakoztató balatoni bárok hangulatát, mint kiváló fellépőivel, egyedi műsoraival, és a szórakoztatás iránti elkötelezettségével  az Orfeum csapata. Aki kíváncsi erre a valódi múltidézésre, és nem akar kimaradni azon kevesek közül, akik részt vehetnek az egyedi élményben, 2017 július 14. és augusztus 20. között húsz különféle műsorból válogathat kedvére valót.