Orfeum: Kulturális orgazmus a pesti éjszakában


Orfeum: Kulturális orgazmus a pesti éjszakában

Mindig óriási dolog, ha egy rendezvényhelyszín jubilál. Az Erzsébet körúton található, a minőségi szórakoztatás mellett kardoskodó, saját produkciókkal és széles vendéglátó szolgáltatással operáló Orfeum immár a hetedik évébe lép, így tehát az apropó adott volt. Sziklai Ildikót, az Orfeum igazgatóját kérdeztük orgazmusról, a misztikus hetedik évről, persze csak szigorúan kulturális értelemben.

Honnan az ötlet?

Anyagiakban szegény, érzelmekben nagyon gazdag gyerekkorom volt, tele szép élményekkel, amelyeket a szüleimtől kaptam. A mai gyerekek már nem is értik milyen az, amikor a játék világa bennünk van és nem kell hozzá X-box. Felváltva voltam orvos, közértes, vagy méltán híres énekesnő a Fa dezodor flakonjába tátogva. Színpadot képzeltem magamnak és csillogó ruhát, miközben nagyanyám fekete-fehér Junoszt tévéjén néztük a filmeket. Drága Mama így is „látta a színeket” szerinte Isaura mindig gyönyörű kék ruhában volt. Akkor még nem tudtam, hogy a fantáziánk segít kiszínezni a szürke valóságot, ma viszont ebből élek.

Miért pont egy orfeum?

Mindig vágytam a múltba, vonz minden, ami régi, aminek története van, legyen az akár egy tárgy.

Kell a múlt ahhoz, hogy megértsük a jelent és magunkkal vigyük a jövőbe. És szinte örök állapot, hogy máshol akarunk lenni. Más országban, más világban, más időben. Folyton visszatekintünk, keressük a gyökereinket, a múltunkat. Én most élem az „aranykort”, megteremtettem a magam múltidéző világát, miközben 21. századi fűszerezéssel látom el azt.

Hogyan született meg az Orfeum, a pesti mulató?

Egy ismerősöm mutatta meg nekem a Corinthia Hotel épületében üresen álló klub helyiséget. Minden nagyon bordó volt és zöld és arany, afféle Shanghai-bár feeling. Akkori két társammal megálmodtunk egy elegáns dizájnt, kiváló szakemberek elvégezték az átalakítási munkálatokat és 2010. november 11-én megnyitott az első újra teremtett orfeum.

Könnyű volt régi újként a  pesti éjszakában?

Nyilván az újdonság ereje sokáig kitartott, de aztán nem állhattunk meg, velem együtt sok kollégám munkája van abban, hogy az Orfeum ma itt tart. Minden évben több dolgot is felújítunk, állandóan új műsorokat hívunk életre, folyamatosan fejlődünk. A sikerek előre visznek, a kudarcok tanítanak és az elégedett, hétről hétre visszatérő vendégek erőt adnak.

Mitől más?

Az Orfeum egy programorientált szórakozóhely, hozzánk nem jönnek le csak úgy egy sört meginni.

A legkülönfélébb saját műsorainkra előre értékesítjük a belépőjegyeket, szinte állandó teltházas előadásainkra a rutinos vendégek már hetekkel előre váltanak jegyet. Ismert és elismert énekesek, színészek, táncosok, zenészek alkotják „társulatunkat”, kiváló koreográfusok, rendezők, zeneszerzők, jelmez- és díszlettervezők dolgoznak az egyes produkciókon. Revü műsorok, színházi estek, zenei műfajokon és korszakokon átívelő koncertek mellett táncos partikkal találkozhatnak a hozzánk ellátogató vendégek.

Ez egy úri passzió?

Elérhető jegyárakkal és megfizethető vendéglátó szolgáltatásokkal dolgozunk.

Sokak számára ijesztő volt korábban az, hogy egy 5 csillagos szálloda épületében működünk. Mára megtanulták vendégeink, hogy egy teljesen önállóan gazdálkodó vállalkozás vagyunk, saját, a hoteltől független árképzéssel. Egyedülálló műsoraink, kényelmes szolgáltatásaink nyomán havonta több, mint 2000 vendég látogat el hozzánk, sokan közülük „családtagokká” váltak az elmúlt évek alatt, hiszen megtalálnak nálunk mindent, ami nekik a kényelmes szórakozáshoz kell.

Mit jelent a kényelmes szórakozás?

Mindig is imádtam színházba, operába járni, hajnalig tartó partikon mulatni, de valahogy soha nem éreztem elég komfortosnak azt, amikor két felvonás között kellett harcoljak több század magammal a színházi büfében a sós perecért. Nálunk ez nincs így. Kényelmes körülmények között egy jó vacsora és finom italok mellett ülve nézheti, hallgathatja végig a vendég kedvenc fellépő művésze(i) produkcióját, és miután jól lakott, jókat ivott, táncolni is mehet, hiszen nálunk sikk mulatni.

Céges rendezvények kedvelt helyszíne is az Orfeum?

Afféle instant rendezvényhelyszínként szoktam aposztrofálni magunkat. Hiszen az egyedi miliőhöz illő bútorzattal, eszközökkel, beépített színpaddal, hang- és fénytechnikával, saját konyhával, gazdag bár kínálattal rendelkezünk, nem beszélve a csak nálunk látható egyedi műsorokról és a rendezvényhez szokott személyzetről.

„Iskolaérett” lett az Orfeum. A 6. születésnapon mivel találkoznak majd a vendégek?

Sztárokkal a színpadon és a konyhában is. Farkas Gábriel, Bebe, Kocsis Tibor, Malek Andrea, Takács Nikolas, Tóth Vera és Veres Mónika Nika garanciát jelentenek arra, hogy igazi születésnaphoz méltó műsort láthatnak majd vendégeink, és ha ez nem lenne elég az Anyád kínja vacsoraszínházi előadás színművészei, Fonyó Barbara, Haumann Petra, Kisfalvi Krisztina és Oszter Alexandra is adnak egy kis ízelítőt a nevető izmokat erősen megmozgató darabból. A torta pedig mi más lehetne, mint a 2016-os Ország tortája

Mit tartogat még ez az év?

Új fellépőket, régi visszatérőket, adventi vásárt, karácsonyi koncerteket, fergeteges partikat a két ünnep között és egy fantasztikus szilvesztert. És amire a legbüszkébb vagyok, egy vadonatúj vendég barát weboldalt, online jegyvásárlási lehetőséggel, webshoppal és a telefonokra letölthető Orfeum-applikációval. (Köszi HevesMédia).

Ildikó is november szülötte, mit kíván majd a születésnapi gyertyák elfújásakor?

Hosszú életet a szeretteimnek és magamnak is, sírig tartó szerelmet, csodás családot, békés, dolgos napokat, és sikeres esteket az Orfeumnak!