A Bond-rejtély


A Bond-rejtély

Vajon hogy lett ennyire népszerű ez a kitalált figura, a folyton kifogástalan modorú, elegáns brit kém?

1962 óta töretlen sikerrel hódítja meg a filmvásznat, új és új színészek bújnak a bőrébe, és szebbnél-szebb nők omlanak a karjaiba. Bármelyik csinos nőt képes meghódítani, és természetesen csak kifogástalan külsejű nőkkel találkozik. A nagyhatalmú bűnözők üldözése rendszeresen az elit körökbe vezeti, ahol otthonosan mozog. Kedveli a pompát, a finom ételeket, a prémium italokat és a szerencsejátékot. És persze mindenben szerencsés. Igazi rendíthetetlen álomügynök. Több nyelven beszél, kiválóan lő célba, bárkit leterít néhány ökölcsapással – és mindeközben a hajszála sem görbül, de az öltönye legalább is makulátlan marad.

image1

És mi a helyzet a hétköznapi Bondokkal? A megjelenésükre sok időt és pénzt fordító menedzserekkel, üzletemberekkel, akik az elegáns öltönyük alatt világmegváltó terveket szövögetnek, de legalábbis hajlandóak lennének „megmenteni” a világot és azt a saját képükre formálni. Természetesen benne az álom nővel, felesleges kilogrammok és hisztik nélkül.

Hová járnak, hogy szórakoznak? És a vodka-Martini tényleg csak rázva jó, nem keverve? – Budapest egyetlen, kreatív ötleteiből és egyedi műsoraiból kifogyhatatlan mulatójának programigazgatóját, Sziklai Ildikót kérdeztük.

Az Orfeum épp olyan hely, ahová a jelenkor fiatal, vagy kevésbé fiatalabb „szívtiprói” viszik szívük hölgyét, de még az is előfordulhat, hogy magányos szívek találnak egymásra. Itt elegáns környezetben élvezhetik az asztaltársaságot. Miközben kedvenc előadójuk lép egyedi műsorral a színpadra, az estet a bisztró-konyhából felszolgált könnyed vacsora és a frissítő italok teszik teljessé, a tánccal töltött percek pedig felejthetetlenné.

image2

A minőségi szórakozás és vendéglátás szenvedélyes találkozásának színhelye vagyunk, ahol a különleges miliő, a fantasztikusan sokszínű műsorok, az udvarias kiszolgálás a James Bond filmekből ismert club-ok luxusával várja vendégeit, mégis hazai viszonylatokban elérhető árakon.

Az Orfeum idén szilveszterkor a Bond-kultusz oltárán áldoz majd. Miért ez lett az est tematikája?

Nálunk testet ölt a 007-es filmek álomvilága, a gondtalanság illúziója. Ez egy más világ. Ide belépve megbizserget a „fontos vagyok” –érzés, és várakozással tölt el a tudat, hogy olyan helyen járok, ahol bármi megtörténhet. Egyszerre van jelen a múlt különleges hangulata és a jelen magával sodró valósága. Egy fekete-fehér film, melynek szereplői színesek, időutazás a múltból a jövőbe. Revü műsorok, színházi estek, zenei műfajokon és korszakokon átívelő koncertek mellett táncos partikkal találkozhat az, aki ellátogat hozzánk.

Mi kerül az év utolsó napján az est célkeresztjébe?

Szilveszteri műsorunk kivételes esemény, megkoronázza egész évünket, komoly munkával készülünk rá. Az ország legjobb táncosainak, kiváló zenészeinek és énekeseinek közreműködésével összeállított több órás show műsorral búcsúztatjuk sikeres évünket. A James Bond filmek eleganciáját megidéző látványos revüműsorral, humoros szinkron-játékkal, gazdag repertoárt felvonultató tánczenei produkcióval és hajnalig tartó partival várjuk vendégeinket. A műsorban közreműködnek: Farkas Gábriel, Gájer Bálint, Veres Mónika Nika, az Orfeum táncművészei és nagy zenekara.

A szilveszteri gasztro-babonákra is figyeltek a menü összeállításánál?

Gazdag svédasztalos vacsorával, éjfél utáni hidegtálakkal, hűs pezsgővel várjuk vendégeinket. Az óév utolsó vacsorájának menüjét természetesen nem a babonák határozták meg, hanem szakértő kollégáink, de azért odafigyelünk az ilyen apró részletekre is. A babona szerint az évet lezáró napon az ételek segítenek abban, hogy a problémák az évvel együtt múljanak el, tilos malacot tenni az asztalra, csak szárnyas, vad vagy hal kerülhet rá, épp azért, mert a szárnyas elkaparja az előző év problémáit, bajait, gondjait, a hal elúszik vele, a vad pedig elszalad.

Az estre jegyet váltó vendégeink nem fognak csalódni gasztronómiai szolgáltatásainkban sem. Amúgy is mi problémánk lehetne, itt lesz velünk James Bond.

További információk az eseményről